Enkel kycklingrätt som går snabbt att förbereda och tillagar sig själv i ugnen.
Ugnsstekt kycklingfilé med dill och citron
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer tinade
- 1 st citron
- 1-2 msk fryst dill
- salt
- grovmalen svartpeppar
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 225 grader. Stek de tinade kycklingfiléerna lite snabbt i en stekpanna så de får fin färg.
-
Ta en ugnsfast form. Dela citronen och pressa ut lite i botten av ugnsformen. Strö även lite salt, peppar och fryst dill i formen. Lägg i de stekta kycklingfiléerna och pressa resten av citronen över dem. Strö över salt, peppar och resten av den frysta dillen.
-
Tillaga i mitten av ugnen i 25-30 min tills köttsaften är klar. Servera med t ex potatisgratäng och vitkål- och blomkålssallad.