Ugnsstekt kycklingfilé med dill och citron

Enkel kycklingrätt som går snabbt att förbereda och tillagar sig själv i ugnen.

Ugnsstekt kycklingfilé med dill och citron

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer tinade
  • 1 st citron
  • 1-2 msk fryst dill
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Stek de tinade kycklingfiléerna lite snabbt i en stekpanna så de får fin färg. 

  2. Ta en ugnsfast form. Dela citronen och pressa ut lite i botten av ugnsformen. Strö även lite salt, peppar och fryst dill i formen. Lägg i de stekta kycklingfiléerna och pressa resten av citronen över dem. Strö över salt, peppar och resten av den frysta dillen.

  3. Tillaga i mitten av ugnen i 25-30 min tills köttsaften är klar. Servera med t ex potatisgratäng och vitkål- och blomkålssallad

Lämna ett svar