Go Back
Ugnsstekta kycklinglår med orientaliska kryddor
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
45 minuter
Total tid
55 minuter
 
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 kg kycklinglår helst tinad
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1-2 st vitlöksklyftor (pressade) alt. 1-2 krm vitlökspulver
  • 1 st lime rivet skal och saft alt. 2 msk juice (ej skal)
  • 1/3 tsk chili
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk koriander malen
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1,5 tsk salt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ner pressad vitlök, rivet skal och juice från lime, samt övriga kryddor.

  2. Lägg kycklinglåren upp och ner i en ugnsfast form (använd helst tinad kyckling). Pensla kryddblandningen på kycklinglåren, vänd dem och pensla dem även på ovansidan. Tillaga i mitten av ugnen i ca 45 minuter tills köttsaften är klar (tiden gäller endast tinad kyckling). 

  3. Servera med basmatiris och en grönsallad.

Receptanteckning

Länk till ursprungliga receptet: http://www.jillsmat.se/recipe/persisk-kyckling-i-ugn/