Ugnsstekta kycklinglår med orientaliska kryddor

Ännu en god rätt som kräver liten förberedelse och som sköter sig själv i ugnen. Riktigt smarrigt!

 

Ugnsstekta kycklinglår med orientaliska kryddor

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 55 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår helst tinad
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1-2 st vitlöksklyftor (pressade) alt. 1-2 krm vitlökspulver
  • 1 st lime rivet skal och saft alt. 2 msk juice (ej skal)
  • 1/3 tsk chili
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk koriander malen
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ner pressad vitlök, rivet skal och juice från lime, samt övriga kryddor.

  2. Lägg kycklinglåren upp och ner i en ugnsfast form (använd helst tinad kyckling). Pensla kryddblandningen på kycklinglåren, vänd dem och pensla dem även på ovansidan. Tillaga i mitten av ugnen i ca 45 minuter tills köttsaften är klar (tiden gäller endast tinad kyckling). 

  3. Servera med basmatiris och en grönsallad.

Receptanteckning

Länk till ursprungliga receptet: http://www.jillsmat.se/recipe/persisk-kyckling-i-ugn/ 

Lämna ett svar