Ännu en god rätt som kräver liten förberedelse och som sköter sig själv i ugnen. Riktigt smarrigt!
Ugnsstekta kycklinglår med orientaliska kryddor
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 55 minuter
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 1 kg kycklinglår helst tinad
- 50 g mjölkfritt margarin
- 1-2 st vitlöksklyftor (pressade) alt. 1-2 krm vitlökspulver
- 1 st lime rivet skal och saft alt. 2 msk juice (ej skal)
- 1/3 tsk chili
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk koriander malen
- 1,5 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 1,5 tsk salt
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ner pressad vitlök, rivet skal och juice från lime, samt övriga kryddor.
-
Lägg kycklinglåren upp och ner i en ugnsfast form (använd helst tinad kyckling). Pensla kryddblandningen på kycklinglåren, vänd dem och pensla dem även på ovansidan. Tillaga i mitten av ugnen i ca 45 minuter tills köttsaften är klar (tiden gäller endast tinad kyckling).
-
Servera med basmatiris och en grönsallad.
Receptanteckning
Länk till ursprungliga receptet: http://www.jillsmat.se/recipe/persisk-kyckling-i-ugn/