Go Back
Kycklingcurry i slow cooker
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
4 t
Total tid
4 t 15 minuter
 
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 700 g kycklinglårfilé tinade
  • 2 st gul lök grovhackad
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 400 ml kokosmjölk
Kryddblandning
  • 1 msk garam masala-pulver
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0,5-1,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk kanel malen
  • 1 tsk salt
Instruktioner
  1. Kommentar: Vi brukar hälla i kokosmjöken från början för att inte behöva passa maten. Den brukar dock skära sig, så om man föredrar en krämig gryta så kan man hälla i kokosmjölken när det är ca 30 minuter kvar. I så fall behöver man tillsätta ca 1 dl vatten från början istället.

  2. Rör ihop kryddblandningen i en skål. Skala och grovhacka den gula löken. Skala och pressa vitlöken. 

  3. Alternativ 1 (lätt och snabbt): Häll i kokosmjölk, lök, vitlök och kryddblandningen i en slow cooker och blanda väl. Kör Slow cookern på High i 4 timmar.

  4. Alternativ 2 (om du har lite mer tid): Sätt Slow cookern på High och lägg till 30-60 minuter extra på tillagningstiden (dvs sätt den på 4,5 - 5 timmar). Häll lite olja i botten på Slow cookern och lägg i vitlök och lök. Låt löken tillagas i 30-60 minuter. Tillsätt sedan kryddblandningen och rör runt. Häll i  kokosmjölken och rör runt. Lägg sedan i de tinade kycklinglårfiléerna och rör runt så de täcks av såsen. Kör Slow cookern på High i ytterligare 4 timmar.

  5. Servera med basmatiris och valfria grönsaker.