Kycklingcurry i slow cooker

Det här receptet kan se avskräckande ut med alla kryddor, men det går snabbt att blanda ihop, kräver minimal insats och blir fantastiskt gott!

Kycklingcurry i slow cooker

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 4 timmar
Total tid 4 timmar 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

 • 700 g kycklinglårfilé tinade
 • 2 st gul lök grovhackad
 • 2 st vitlöksklyftor pressade
 • 400 ml kokosmjölk

Kryddblandning

 • 1 msk garam masala-pulver
 • 1 msk malen koriander
 • 1 msk spiskummin
 • 1 tsk torkad ingefära
 • 2 tsk gurkmeja
 • 0,5-1,5 tsk chilipulver
 • 1 tsk kanel malen
 • 1 tsk salt

Instruktioner

 1. Kommentar: Vi brukar hälla i kokosmjöken från början för att inte behöva passa maten. Den brukar dock skära sig, så om man föredrar en krämig gryta så kan man hälla i kokosmjölken när det är ca 30 minuter kvar. I så fall behöver man tillsätta ca 1 dl vatten från början istället.

 2. Rör ihop kryddblandningen i en skål. Skala och grovhacka den gula löken. Skala och pressa vitlöken. 

 3. Alternativ 1 (lätt och snabbt): Häll i kokosmjölk, lök, vitlök och kryddblandningen i en slow cooker och blanda väl. Kör Slow cookern på High i 4 timmar.

 4. Alternativ 2 (om du har lite mer tid): Sätt Slow cookern på High och lägg till 30-60 minuter extra på tillagningstiden (dvs sätt den på 4,5 - 5 timmar). Häll lite olja i botten på Slow cookern och lägg i vitlök och lök. Låt löken tillagas i 30-60 minuter. Tillsätt sedan kryddblandningen och rör runt. Häll i  kokosmjölken och rör runt. Lägg sedan i de tinade kycklinglårfiléerna och rör runt så de täcks av såsen. Kör Slow cookern på High i ytterligare 4 timmar.

 5. Servera med basmatiris och valfria grönsaker.

6 svar på ”Kycklingcurry i slow cooker”

 1. Häller man i kokosmjölken och låter den puttra i 4 timmar skär den sig.

  1. Det har du helt rätt i. Vi använder ofta Slow Cookern till dagar då vi inte har tid att passa maten, så vi kör främst recept där man häller i allt och sen så får det klara sig själv. Vi tycker inte att det gör så mycket att kokosmjölken skär sig i just det här receptet, men om man vill ha det mer krämigt, så kan man hälla i kokosmjölken de sista 30 minuterna. Jag kan uppdatera med en kommentar så att ingen blir besviken. Tack för din kommentar!

 2. Hej, kokosmjölken går ej pga allergier, kan man ta nåt annat istället?

  1. Hej! Just detta recept har jag inte provat med annat än kokosmjölk, men generellt går det ofta bra att byta ut mot havregrädde. Smaken blir lite annorlunda, men jag tycker havregrädde brukar bli gott i det mesta som har en stark kryddning. Bara att prova! Lycka till!

 3. En liten fråga. Är korianderpulver samma sak som malen koriander (tex från santa maria)?

  Blir att prova detta imorgon 😀

  1. Hej! Du har helt rätt, det ska stå malen koriander. Vilken tur att du frågade, så jag kan ändra! Tack för hjälpen 🙂

Lämna ett svar