Ta fram köttet och dela det i 2 cm stora kuber.
Häll i lite mer olja i stekpannan och stek den hackade gula löken i ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, chili och ingefära och stek ytterligare 2-3 minuter. Häll i spiskummin, gurkmeja och koriander (torka och stek i ytterligare några minuter). Häll över allt i grytan.
Tillsätt de krossade tomaterna till grytan. Fyll tomatburkarna med vatten och häll i vattnet i grytan.
Rör ihop alla ingredienser och tryck ner dem så att allt täcks av vätskan. Koka upp och låt stå och småkoka med lock i ca 4 timmar. Alternativt kan man koka upp grytan och sedan ställa in den i ugnen på 175 °C i ca 4 timmar. Receptet fungerar även bra i en Slow Cooker; ställ den på High i 4 timmar.
Servera med basmatiris och en grönsallad. Strö över några blad färska koriander vid servering.
Ursprungsrecept: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/slow_cooker_beef_curry_13533