Go Back
Biffcurry (långkok)
Förberedelser
30 minuter
Tillagningstid
4 t
Total tid
4 t 30 minuter
 


Portioner: 5 portioner
Ingredienser
  • neutral olja t ex solrosolja eller rapsolja
  • 1 kg högrev dela i 2cm kuber
  • 2 st gula ökar finhackade
  • 4 st vitlöksklyftor pressade eller finhackade
  • 2 st röda chilifrukter eller 2-3 tsk chilipulver
  • 3 cm ingefära (drygt 1 msk) färsk och riven
  • 2 msk spiskummin torkad
  • 2 msk koriander torkad
  • 1 msk gurkmeja torkad
  • 2x400 g krossade tomater
  • 1 msk garam masala torkad
  • 400 ml kokosmjölk
  • handfull färsk koriander hackad
  • 2-3 tsk salt
Instruktioner
  1. Ta fram köttet och dela det i 2 cm stora kuber.

  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbitarna i omgångar i några minuter så de får färg runt om. Lägg köttet i en ugnssäker gryta.
  3. Häll i lite mer olja i stekpannan och stek den hackade gula löken i ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, chili och ingefära och stek ytterligare 2-3 minuter. Häll i spiskummin, gurkmeja och koriander (torka och stek i ytterligare några minuter). Häll över allt i grytan.

  4. Tillsätt de krossade tomaterna till grytan. Fyll tomatburkarna med vatten och häll i vattnet i grytan.

  5. Rör ihop alla ingredienser och tryck ner dem så att allt täcks av vätskan. Koka upp och låt stå och småkoka med lock i ca 4 timmar. Alternativt kan man koka upp grytan och sedan ställa in den i ugnen på 175 °C i ca 4 timmar. Receptet fungerar även bra i en Slow Cooker; ställ den på High i 4 timmar.

  6. Grytan är färdig när köttet faller isär. Ca 30 minuter innan grytan är klar; rör i kokosmjölk och garam masala och smaka av med lite salt.
  7. Servera med basmatiris och en grönsallad. Strö över några blad färska koriander vid servering.