Spökkyckling

Enkel, men god kycklingrätt som i mångt och mycket sköter sig själv på spisen. Ett recept jag fick av en bekant för länge sedan som blivit en familjefavorit.

Spökkyckling

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Total tid 1 timme 40 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 400 ml kokosmjölk/havregrädde

Marinad

  • 1 dl soja
  • 1 dl olja (raps, oliv, etc..)
  • 2 msk curry
  • 2 msk paprikapulver
  • 4 st vitlöksklyftor pressade
  • 50 ml citronjuice (= ca 1,5 färsk citron)

Instruktioner

  1. Blanda marinaden i en liten skål (allt utom kokosmjölken/havregrädden). Lägg kycklingben och kycklinglårfilé i en stor gryta med lock (även kycklinglår blir gott). Häll över marinaden över kycklingen. 

  2. Sätt på spisplattan på medelvärme och låt koka i 60-90 minuter (beroende på om kycklingen är fryst eller tinad). När det kokat upp (och kycklingen tinat) går det bra att sänka värmen så grytan står och puttrar lätt. Rör runt/vänd runt kycklingen med jämna mellanrum. 

  3. När kycklingen nästan börjar lossna från benen är grytan klar. Tillsätt kokosmjölk/havregrädde och koka några minuter till. 

  4. Servera med t ex ris, kokt savoykål och en grönsallad.

Lämna ett svar