Soja- och ingefärslax

En mycket enkel, men riktigt god fiskrätt som passar stora som små.

Soja- och ingefärslax

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st laxfiléer tinade
  • 1 msk riven ingefära (alt. ginger paste)
  • 0,5 dl japansk soja (gärna kikkoman)
  • 0,5 dl thai sweet chili
  • salt och grovmalen svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda riven ingefära, japansk soja och thai sweet chili i en skål. (Ta mindre mängd thai sweet chili för att göra fisken mindre stark). 

  2. Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra lätt. Häll marinaden över laxfiléerna och tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. 

  3. Servera med basmatiris och vitkålsfräs med morot.

Lämna ett svar