Havrefrallor utan vete

Snabba och enkla havrefrallor utan vetemjöl. Jag hittade originalreceptet på en blogg som heter ”Glutenfria godsaker”, länk återfinns nedan!  OBS – Jag är allergisk mot vete, inte glutenintolerant – därför använder jag vanliga havregryn i mina recept.

Havrefrallor utan vete

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 8 stycken

Ingredienser

  • 1,5 dl havregryn 52 g
  • 3,75 dl havremjöl 150 g
  • 1 msk fiberhusk 10 g
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja 45 g
  • 2 dl vatten 200 g
  • 2 dl havremjölk 200 g
  • havregryn till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll upp 150g havregryn och mixa till mjöl. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan rapsolja, vatten och havremjölk. Det blir en mycket lös smet. Låt svälla i bunken i 15 minuter.

  3. Klicka ut degen till 8-9 st frallor på en plåt med bakplåtspapper. Använd lite vatten på händerna för att forma frallorna. Strö över lite havregryn.

  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Färdigt!

Receptanteckning

Länk till originalrecept: https://glutenfriagodsaker.aretrunt.se/glutenfria-snabba-havrefrallor/ 

Lämna ett svar