Snabba och enkla havrefrallor utan vetemjöl. Jag hittade originalreceptet på en blogg som heter ”Glutenfria godsaker”, länk återfinns nedan! OBS – Jag är allergisk mot vete, inte glutenintolerant – därför använder jag vanliga havregryn i mina recept.
Havrefrallor utan vete
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 8 stycken
Ingredienser
- 1,5 dl havregryn 52 g
- 3,75 dl havremjöl 150 g
- 1 msk fiberhusk 10 g
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl rapsolja 45 g
- 2 dl vatten 200 g
- 2 dl havremjölk 200 g
- havregryn till garnering
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Häll upp 150g havregryn och mixa till mjöl. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan rapsolja, vatten och havremjölk. Det blir en mycket lös smet. Låt svälla i bunken i 15 minuter.
-
Klicka ut degen till 8-9 st frallor på en plåt med bakplåtspapper. Använd lite vatten på händerna för att forma frallorna. Strö över lite havregryn.
-
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Färdigt!
Receptanteckning
Länk till originalrecept: https://glutenfriagodsaker.aretrunt.se/glutenfria-snabba-havrefrallor/