Råg- och havregranola med kanel

En lite nyttigare variant av granola än den jag gör med bara havre och större mängd honung. Den här funkar fint med lite naturell soyghurt som ett enkelt mellanmål.

Råg- och havregranola med kanel

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 1 liter

Ingredienser

  • 5 dl fiberberikade havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 1 msk kanel
  • 1 dl vatten
  • 2 msk akaciahonung alt. ljus sirap
  • 0,5 dl rapsolja knappt
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm upp vatten och blanda i honung och olja så honungen rörs ut i vätskan.

  3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt honungsblandningen. Blanda väl och sprid ut det i en ugnsfast form eller långpanna (gärna med bakplåtspapper i om du inte använder en rostfri plåt). Tips - Använder du en rostfri plåt så kan du blanda allt direkt i plåten.

  4. Rosta mitt i ugnen 15 minuter, ta ut och rör om, rosta ytterligare 15-20 minuter. Rör om ett par gånger under den andra halvan. Grynen ska få färg, men inte bli mörkbruna för då smakar det lite lätt bränt.

  5. Låt svalna och förvara i en tätslutande burk. Ät gärna tillsammans med soyghurt eller liknande.

Lämna ett svar