Kardemummakaka utan ägg

Enkel, men smarrig! 

Kardemummakaka utan ägg

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 10 bitar

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma (från hela kärnor)
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl havremjölk
  • ströbröd valfritt
  • pärlsocker

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smält margarinet i en kastrull. När det smält häll i mjölken och ställ åt sidan.
  2. Stöt kardemumman i en mortel (alternativt använd färdigmald kardemumma, men öka mängden till ca 3 tsk). 

  3. Blanda vetemjöl, socker, kardemumma och bakpulver i en bunke och tillsätt sedan mjölken och margarinet. Rör ihop till en trögflytande smet.

  4. Smörj insidan på en ugnsfast form med lite margarin och ställ in den i ugnen nån minut så att margarinet smälter. Ta ut formen ur ugnen och snurra den lätt så margarinet sprids ut. Strö ströbrödet runt om i formen och snurra den lite, så att det blir ströbröd runt om. (Om man inte vill använda ströbröd och margarin kan man använda lite bakplåtspapper istället).

  5. Häll i smeten i formen och strö över lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 45 min.

2 svar på ”Kardemummakaka utan ägg”

  1. Jättegott! Tack för recept!

    1. Så roligt att höra! Tack så mycket!

Lämna ett svar