En mycket enkel, men riktigt god fiskrätt som passar stora som små.

Soja- och ingefärslax
			 Förberedelser 5 minuter		
						
			 Tillagningstid 20 minuter		
								
			 Total tid 25 minuter		
			
			 Portioner 4 portioner
		
							Ingredienser
- 4 st laxfiléer tinade
 - 1 msk riven ingefära (alt. ginger paste)
 - 0,5 dl japansk soja (gärna kikkoman)
 - 0,5 dl thai sweet chili
 - salt och grovmalen svartpeppar
 
Instruktioner
- 
										
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda riven ingefära, japansk soja och thai sweet chili i en skål. (Ta mindre mängd thai sweet chili för att göra fisken mindre stark).
 - 
										
Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra lätt. Häll marinaden över laxfiléerna och tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
 - 
										
Servera med basmatiris och vitkålsfräs med morot.