Snabba och enkla havrefrallor utan vetemjöl. Jag hittade originalreceptet på en blogg som heter ”Glutenfria godsaker”, länk återfinns nedan! OBS – Jag är allergisk mot vete, inte glutenintolerant – därför använder jag vanliga havregryn i mina recept.

Havrefrallor utan vete
			 Förberedelser 20 minuter		
						
			 Tillagningstid 25 minuter		
								
			 Total tid 45 minuter		
			
			 Portioner 8 stycken
		
							Ingredienser
- 1,5 dl havregryn 52 g
- 3,75 dl havremjöl 150 g
- 1 msk fiberhusk 10 g
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl rapsolja 45 g
- 2 dl vatten 200 g
- 2 dl havremjölk 200 g
- havregryn till garnering
Instruktioner
- 
										Sätt ugnen på 225 grader.
- 
										Häll upp 150g havregryn och mixa till mjöl. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan rapsolja, vatten och havremjölk. Det blir en mycket lös smet. Låt svälla i bunken i 15 minuter. 
- 
										Klicka ut degen till 8-9 st frallor på en plåt med bakplåtspapper. Använd lite vatten på händerna för att forma frallorna. Strö över lite havregryn. 
- 
										Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Färdigt! 
Receptanteckning
Länk till originalrecept: https://glutenfriagodsaker.aretrunt.se/glutenfria-snabba-havrefrallor/