Enkla tekakor som blir saftiga och smakar ganska likt vanliga tekakor.
Glutenfria tekakor med bovete
Förberedelser 1 timme 30 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 9 tekakor
Ingredienser
- 25 g jäst
- 5 dl havremjölk (500g)
- 1 tsk salt
- 2 msk rapsolja
- 1 msk ljus sirap
- 2 krm brödkryddor (anis och fänkål, malda)
- 3 dl havremjöl (ca 125g)
- 2,5 dl bovetemjöl (ca 150g)
- 2,5 msk fiberhusk
Till utbakning
- rapsolja
Instruktioner
-
Häll havremjölken i en bunke och smula ner jästen. Blanda tills jästen löst upp sig. Häll i övriga ingredienser utom fiberhusk och blanda väl.
-
Häll i fiberhusken och rör ihop smeten direkt. Använda gärna elvisp med degkrok. Blanda i ca 5 minuter. Låt jäsa under lock/plastfolie i 30-60 minuter.
-
Olja in händerna med olja. Ta upp 9 bitar av smeten (en och en) och rulla dom till bullar. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och platta ut. Nagga gärna. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
-
Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna helt om du tänk skära i dem, annars går det bra att äta så fort det går att hålla i dem.