Enkel kycklingcurry
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 msk olja
- 2 st gul lök grovhackad
- 5-6 cm färsk ingefära riven
- 2 st vitlöksklyftor pressad
- 3-4 st kycklingfiléer
- 1 msk garam masala pulver
- 2 tsk gurkmeja
- 0,5-1,5 tsk chilipulver
- 1 msk korianderpulver
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 tsk salt
- 400 ml kokosmjölk
- 1 dl vatten
Instruktioner
-
Skala och grovhacka den gula löken. Skala och riv ingefäran. Skala och pressa vitlöken. Stek den gula löken på låg-medelvärme tills den börjar bli genomskinlig, men inte fått färg (ca 10-15 min). Tillsätt vitlök och ingefära och stek ytterligare en stund (ca 3-5 minuter). Tillsätt kryddorna och vänd runt några gånger.
-
Medan löken steks, skär kycklingen i 1 cm tjocka skivor. När kryddblandningen är färdig lägg i kycklingen och låt bryna en liten stund.
-
Tillsätt kokosmjölken. Skölj ur kokosmjölksförpackningen med ca 1 dl vatten och häll i stekpannan. Låt puttra på medelvärme i ca 15 minuter tills kycklingen är genomkokt.
-
Servera med basmatiris och valfria grönsaker.
Inspiration: http://www.koket.se/kerstin_hulten/varmratter/kyckling_och_fagel/indisk_kycklingcurry/