Thai Sweet Chili ribs (långkok)

Här kommer världens enklaste, men godaste recept på kamben! Smaken är gudomlig och köttet blir så mört att det släpper från benen.

Thai Sweet Chili ribs (långkok)

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 4 timmar
Total tid 4 timmar 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 1,2 kg kamben
  • 1,5-3 dl Thai Sweet Chili-sås

Instruktioner

  1. Dela kambenen i lagom stora bitar, så de lätt går att få ner i en gryta. Häll över Thai Sweet Chili och se till att alla bitar får sås runt om. Den lägre mängden sås ger ett rätt barnvänligt resultat, medan den högre mängden sås ger ganska starka kamben.

  2. Placera kambenen i en slow cooker och sätt den på High i 4 timmar. Titta till kambenen efter ca 2 timmar och byt plats på dem, så de som legat längst upp hamnar längst ner så alla bitar får puttra i marinaden. (Alternativt använd en ugnsfast gryta med lock och ställ den i ugnen i 3-4h på ca 125-150 grader. Kambenen är klara när köttet lätt går att dra från benen).

  3. Sätt på ugnen på 225 grader. Klä botten på en långpanna med grillfolie och ställ ett galler ovanpå. Ta upp kambenen ur grytan och lägg dom på gallret. Häll över lite av den resterande marinaden från grytan på alla bitar som en glaze. Griljera i mitten av ugnen i 5-10 minuter till kambenen fått önskad färg. Färdiga!

Lämna ett svar