Gott som mellanmål tillsammans med soyghurt.
Honungsrostad havre med kanel
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 7
Ingredienser
- 10 dl havregryn
- 3 tsk kanel
- 1 dl vatten
- 1 dl akaciahonung
- 3 msk rapsolja
- 1 nypa salt
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet och rör ut honung och olja i vattnet.
-
Blanda de torra ingredienserna (havregryn, kanel och salt) och tillsätt honungsblandningen. Blanda lätt så ingredienserna blandas, men det ska inte bli en smet. Sprid ut blandningen i en ugnsfast form eller långpanna (gärna med bakplåtspapper i).
-
Rosta mitt i ugnen 15 minuter, ta ut och rör om, rosta ytterligare 10-15 minuter. Rör om nån mer gång under den andra halvan. När havregrynen fått fin färg är det färdigt!
-
Låt svalna och förvara i en tätslutande burk. Supergott som t ex müsli till soyghurt!