Ett enkelt vardagsrecept på lax som även barnen gillar!
Kokoslax med röd curry
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 port
Ingredienser
- 500 g laxfilé
- 0.5 msk rapsolja
- 1 klyfta vitlök
- 2,5 msk röd currypasta
- 400-500 ml kokosmjölk
- 1 msk japansk soja alt. kinesisk soja (1/3 soja + 2/3 vatten)
- torkad koriander
- salt
- grovmalen svartpeppar
Instruktioner
-
Tina laxfiléerna ifall det inte redan är gjort.
-
Häll lite rapsolja i en stekpanna och värm upp den till medelvärme. Skala och pressa vitlöksklyftan och lägg den i stekpannan tillsammans med currypastan. Fräst på tills det börjar få lite färg. Häll i kokosmjölk och japansk soja och låt det puttra upp. Rör runt så att currypastan blandas väl med kokosmjölken.
-
Skär de tinade laxfiléerna i kuber och salta och peppra dem. Lägg i dom i stekpannan och strö över lite torkad koriander. Låt det puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera med jasminris och kokt broccoli.
Receptanteckning
Länk till originalrecept: https://www.mathem.se/recept/asiatisk-kokosgryta-med-lax