Snabba havre- och bovetefrallor (utan vete)

Jag föredrar egentligen bröd bakat på jäst eller surdeg, men ibland räcker inte tiden till och då är det bra att ha ett snabbt och lätt recept att ta till! Dessa frallor har du klara på 30 minuter från att du börjar blanda ihop degen.

Snabba havre- och bovetefrallor (utan vete)

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 10 st frallor

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2 1/2 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g rapsolja
  • 4 dl havremjölk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och havremjölk och rör snabbt ihop till en lös smet. Låt den stå och svälla i 5 minuter.

  3. Använd en sked för att gräva upp 8-10 st lagom stora bitar och lägg dom på en bakplåtsklädd plåt. Ta lite vatten på fingrarna och forma dom till frallor utan att trycka ihop degen.

  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dom svalna lite innan de skärs upp, så blir dom lite mindre kladdiga.

Lämna ett svar