Havrepiroger (utan vete)

En av de rätter jag saknat mest efter att jag slutade kunna äta vetemjöl igen är tacopiroger. Detta är en variant på det som är gjort på havre och rismjöl istället. Dom smakar inte exakt som dom vetebaserade, men dom blir riktigt goda!

Havrepiroger (utan vete)

Förberedelser 1 timme
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 9 st

Ingredienser

 • 170 g havremjöl ca 3,5 dl
 • 150 g rismjöl ca 2,5 dl
 • 2 tsk bakpulver
 • 0,75 tsk salt
 • 2 msk fiberhusk
 • 100 g mjölkfritt margarin
 • 2 dl vatten

Instruktioner

Fyllning

 1. Börja med fyllningen. Det går bra med valfri fyllning, men vår favorit hittar du i receptet Tacopiroger. Det är lagom med en halv sats (300g nötfärs).

Pirogdeg

 1. OBS! Börja inte med pirogdegen förrän fyllningen svalnat av så pass att du kan börja baka ut pirogerna så snart degen är färdig. Pirogdegen måste in i ugnen så fort som möjligt efter att den blandats ihop för att bli spröd, annars hinner den börja jäsa och blir mer som bröd.
 2. Blanda havremjöl, rismjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölkfritt margarin i mindre bitar och knåda ihop till en smuldeg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Den ska kännas kletig, men fortfarande gå att kavla ut. Använd gärna köksassistent för att knåda degen.
 3. Dela pirogdegen i 9 st bitar och kavla ut rundlar. Lägg den (avsvalnade) färsen på en rundel, vik över resterande deg så pirogen bildar en halvmåne och tryck ihop kanterna med en gaffel.
 4. Grädda pirogerna i 250 grader i ca 10 minuter.
 5. Servera med avokado, gurka och körsbärstomater. Pirogerna går utmärkt att frysa!

Lämna ett svar