Enkla kardemummamuffins (utan mjölk och ägg)

Dessa har blivit våra nya favoriter när vi vill göra nåt enkelt och gott som passar hela familjen. Dessa muffins går snabbt att slänga ihop och blir riktigt saftiga och goda.

Enkla kardemummamuffins (utan mjölk och ägg)

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser

  • 3 dl bovetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 100 g smält mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl vatten
  • pärlsocker eller strössel

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält margarinet. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt vatten och smält margarin. Blanda väl med en elvisp, gärna i 2-3 minuter så att det blir lite luftigt.
  3. Lägg muffins- eller bullformar i en muffinsplåt (alternativt ställ formarna på en plåt, men då kan det behövas dubbla formar ifall de inte är så kraftiga). Häll i smeten tills det är ca 1 cm kvar i varje form. Strössla över lite pärlsocker eller färgglatt strössel.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

Lämna ett svar