Kyckling med spenat och soltorkade tomater
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 3-4 st kycklingfiléer
- 6-8 st soltorkade tomater strimlade
- 5 dl havregrädde
- 0,5-1 st köttbuljongtärning
- 1 påse spenat (ca 60 gram)
- salt
- peppar
Instruktioner
-
Strimla eller skär kycklingfilén i mindre bitar och stek den så att den får lite färg (ej färdig). Peppra lätt.
-
Medan kycklingen steker, strimla de soltorkade tomaterna (om dom är hela), samt lös upp buljongtärningen i lite vatten.
-
Häll på grädde, tomater och buljong på kycklingen och låt puttra på medelvärme tills grädden har önskad konsistens (ca 10-15 min). Smaka av med salt och peppar.
-
Skölj spenaten, vänd ner den i stekpannan och ta av den från plattan. Servera med pasta t.ex. tagliatelle eller fusilli.