Thaigryta med nudlar
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 3 st kycklingfileer strimlade
- 2-3 vitlöksklyftor pressade
- 1-2 tsk limesaft
- 1-2 tsk sambal oelek
- 2 burkar kokosmjölk à 400 ml
- 0,5 påse Thai wokgrönsaker cirka 500g
- kycklingfond
- Salt och peppar
- Nudlar
Instruktioner
-
Strimla kycklingen och pressa vitlöken. Stek kycklingen i två omgångar tillsammans med den pressade vitlöken så den får lite färg.
-
När kycklingen är färdigstekt häll på kokosmjölk, lime och sambal oelek. Var noga med att röra så att all sambal oelek blandas och inte fastnar som en klump på botten.
-
När det kokat upp, häll i wokgrönsakerna och låt det koka i 10-15 min till önskad konsistens. Om man tycker att smaken känns lite tom kan man tillsätta lite kycklingfond. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera med exempelvis ris- eller äggnudlar.