Enkel men mättande vegetarisk wok
Vegetarisk grönsakswok
Ingredienser
- 4 msk rapsolja
- 1 st rödlök strimlad
- 400 g vitkål strimlad
- 350 g blomkål i bitar
- 2 st morötter (stora) slantade
- 1 burk minimajs
- 250 g sockerärtor
Woksås
- 1,5 msk ingefära finhackad
- 2-3 st vitlöksklyftor pressad
- 0,5 dl japansk soja
- 0,25 dl kinesisk soja (mushroom)
- 0,5-0,75 dl thai sweet chilisås
- 0-0,5 tsk sambal oelek
Instruktioner
-
Strimla rödlök och vitkål samt dela blomkålen i mindre bitar. Skala och slanta morötterna och dela minimajsen i 2-3 delar. Skölj sockerärtorna.
-
Hetta upp oljan i en wokpanna och lägg i alla grönsaker utom sockerärtorna. Rör runt med jämna mellanrum och låt steka i ca 10 min.
-
Under tiden grönsakerna steks, blanda ihop woksåsen. Pressa vitlöken, skala och finhacka ingefäran. Blanda i en skål med japansk soja, kinesisk soja och thaisås. Smaka av med lite sambal oelek ifall lite mer styrka önskas.
-
När grönsakerna börjat mjukna och få lite färg, tillsätt de sköljda sockerärtorna och låt steka ytterligare några minuter.
-
Häll över woksåsen och rör runt. Låt puttra ett par minuter. Färdigt! Servera med t ex äggnudlar eller risnudlar.