Baconlindade kycklingrullader med örtkryddor
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- 2 msk kinesisk soja (kan uteslutas)
- 1-2 klyftor vitlök
- 8 bitar soltorkade tomater finhackade
- salt
- peppar
- 2 msk valfria örtkryddor frysta, finhackade
- 2 pkt bacon
- 20 st cocktailtomater
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Finhacka de soltorkade tomaterna och skala och pressa vitlöken. Blanda soltorkade tomater och vitlök i en skål tillsammans med soja, örtkryddor och lite salt och peppar.
-
Dela filen i två lika stora bitar. Lägg mellan två bakplåtspapper och banka dem tills de är cirka 1 cm tunna.
-
Sprid ut fyllningen över varje bit och rulla ihop dom. Linda 1-2 baconskivor runt och fäst dem med ett par tandpetare.
-
Stek dem runt om snabbt på hög värme så de får färg och lägg dem i en ugnsfast form.
-
Sprid ut lite cocktailtomater runt filéerna och ställ formen i ugnen i cirka 25-30 minuter.
Servera med potatisgratäng och smörstekta morotsstavar. Använd gärna skyn i ugnsformen genom att hälla den över kycklingen vid servering.