Baconlindade kycklingrullader med örtkryddor

Baconlindade kycklingrullader med örtkryddor

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk kinesisk soja (kan uteslutas)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 8 bitar soltorkade tomater finhackade
  • salt
  • peppar
  • 2 msk valfria örtkryddor frysta, finhackade
  • 2 pkt bacon
  • 20 st cocktailtomater

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Finhacka de soltorkade tomaterna och skala och pressa vitlöken. Blanda soltorkade tomater och vitlök i en skål tillsammans med soja, örtkryddor och lite salt och peppar. 

  3. Dela filen i två lika stora bitar. Lägg mellan två bakplåtspapper och banka dem tills de är cirka 1 cm tunna.

  4. Sprid ut fyllningen över varje bit och rulla ihop dom. Linda 1-2 baconskivor runt och fäst dem med ett par tandpetare.

  5. Stek dem runt om snabbt på hög värme så de får färg och lägg dem i en ugnsfast form.

  6. Sprid ut lite cocktailtomater runt filéerna och ställ formen i ugnen i cirka 25-30 minuter.

Servera med potatisgratäng och smörstekta morotsstavar. Använd gärna skyn i ugnsformen genom att hälla den över kycklingen vid servering.

Lämna ett svar