Citronkyckling med oliver

Enkelt, men försvinnande gott!

Citronkyckling med oliver

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 4 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 5 dl havregrädde
  • 1 st hönsbuljongtärning alt. 1,5 msk kycklingfond
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • 1 dl hackad persilja fryst
  • 2 dl kalamataoliver urkärnade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i lite olja (dela upp kycklingen i två omgångar i stekpannan). När kycklingen börjar få färg pressa ner vitlöken och låt steka med en liten stund. Peppra lätt.

  2. Samtidigt som kycklingen bryns, värm upp havregrädde i en kastrull. Riv skalet på en citron. Tillsätt buljongtärning, rosmarin, persilja, citronskal och pressa ner saften från citronen. 

  3. Lägg den brynta kycklingen i en ugnsfast form och häll över oliverna och sedan gräddblandningen (se till att buljongen lösts upp!). Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter.

  4. Servera med långkornigt ris och en grönsallad.

Receptanteckning

Receptet är hämtat från http://mittkok.expressen.se/recept/citronkyckling-med-oliver/.

Lämna ett svar