Enkel, men smarrig!
Kardemummakaka utan ägg
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 10 bitar
Ingredienser
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 2 tsk stött kardemumma (från hela kärnor)
- 2 tsk bakpulver
- 125 g mjölkfritt margarin
- 2 dl havremjölk
- ströbröd valfritt
- pärlsocker
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader och smält margarinet i en kastrull. När det smält häll i mjölken och ställ åt sidan.
-
Stöt kardemumman i en mortel (alternativt använd färdigmald kardemumma, men öka mängden till ca 3 tsk).
-
Blanda vetemjöl, socker, kardemumma och bakpulver i en bunke och tillsätt sedan mjölken och margarinet. Rör ihop till en trögflytande smet.
-
Smörj insidan på en ugnsfast form med lite margarin och ställ in den i ugnen nån minut så att margarinet smälter. Ta ut formen ur ugnen och snurra den lätt så margarinet sprids ut. Strö ströbrödet runt om i formen och snurra den lite, så att det blir ströbröd runt om. (Om man inte vill använda ströbröd och margarin kan man använda lite bakplåtspapper istället).
-
Häll i smeten i formen och strö över lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 45 min.
Jättegott! Tack för recept!
Så roligt att höra! Tack så mycket!