Timjansdoftande helstekt fläskkarré

Ett av våra favoritrecept! Snabbt att förbereda, få ingredienser och sköter sig själv utan vidare tillsyn i ugnen. Gott och lätt! Har man en stor gryta går det bra att göra en dubbel sats och frysa in som enkel middag en vardagskväll.

Timjansdoftande helstekt fläskkarré

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 timmar
Total tid 5 timmar 5 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser

  • 1-1,5 kg hel fläskkarré
  • 1 dl kinesisk soja
  • 2 msk grillkrydda
  • 2 msk timjan
  • 1/2 dl rapsolja
  • grovmalen svartpeppar

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden utom grovmalen svartpeppar. Putsa fläskkarrén lätt vid behov. Häll lite av marinaden i botten av en ugnssäker gryta med lock och lägg fläskkarrén ovanpå. Häll över resten av marinaden och strö över lite grovmalen svartpeppar.
  2. Sätt på lock och ställ in långt ner i ugnen på 125 grader i 4-5 h, alternativt använd en Slow Cooker och ställ in den på High i 4 h eller Low i 7-8 h. När köttet lätt går att dra isär med en gaffel är det färdigt. Dela köttet i mindre bitar och servera med t ex ris, potatisgratäng eller ugnsstekt potatis.

Lämna ett svar