Vårt favoritrecept på Chili con carne. Tar lång tid att puttra ihop, men perfekt att göra en stor sats på och ha i frysen att bara värma på för snabb mat en vardagkväll.
Chilli con carne
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 3 st gula lökar
- 3 st röd chilifrukt (alt. 1,5 msk Sambal Oelek)
- 1,5 tsk salt
- 1,5 krm grovmalen svartpeppar
- 1,5 tsk paprikapulver
- 1,5 msk kinesisk soja
- 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
- 3 burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
Instruktioner
-
Skala och hacka lökarna. Bryn färsen i lite olja tills den börjar få färg. Tillsätt löken och låt den steka med en stund. Finhacka chilin under tiden.
-
Häll över färsen och löken i en stor gryta (minst 4 L). Tillsätt chilin, paprikapulver, svartpeppar, salt och soja och blanda runt. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop tills röran blivit tjock (gärna minst 3 h på låg värme på spisen). Späd med lite vatten vid behov. Går även bra att göra i Slow Cooker på Low i 6-7 h alternativt High i 3-4 timmar.
-
När du är nöjd med smaken, tillsätt bönorna och låt alltsammans koka upp så det blir varmt. (Om du tillagar i Slow Cooker lägg i bönorna när det är ca 45-60 minuter kvar). Färdigt!
-
Servera med t ex nachochips, ris eller en skiva bröd.