Enkel, men god kycklingrätt som i mångt och mycket sköter sig själv på spisen. Ett recept jag fick av en bekant för länge sedan som blivit en familjefavorit.
Spökkyckling
Ingredienser
- 1 kg kycklingben
- 700 g kycklinglårfilé
- 400 ml kokosmjölk/havregrädde
Marinad
- 1 dl soja
- 1 dl olja (raps, oliv, etc..)
- 2 msk curry
- 2 msk paprikapulver
- 4 st vitlöksklyftor pressade
- 50 ml citronjuice (= ca 1,5 färsk citron)
Instruktioner
-
Blanda marinaden i en liten skål (allt utom kokosmjölken/havregrädden). Lägg kycklingben och kycklinglårfilé i en stor gryta med lock (även kycklinglår blir gott). Häll över marinaden över kycklingen.
-
Sätt på spisplattan på medelvärme och låt koka i 60-90 minuter (beroende på om kycklingen är fryst eller tinad). När det kokat upp (och kycklingen tinat) går det bra att sänka värmen så grytan står och puttrar lätt. Rör runt/vänd runt kycklingen med jämna mellanrum.
-
När kycklingen nästan börjar lossna från benen är grytan klar. Tillsätt kokosmjölk/havregrädde och koka några minuter till.
-
Servera med t ex ris, kokt savoykål och en grönsallad.