Enkel och god saffranskaka att njuta av i advent.

Saffranskaka utan ägg
			 Förberedelser 15 minuter		
						
			 Tillagningstid 45 minuter		
								
			 Total tid 1 timme		
			
			 Portioner 10 bitar
		
							Ingredienser
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 påse saffran 0,5 g
- 2 tsk bakpulver
- 125 g mjölkfritt margarin
- 2 dl mjölk
- ströbröd valfritt
Instruktioner
- 
										Sätt ugnen på 175 grader och smält margarinet i en kastrull. När det smält häll i mjölk och saffran. Blanda ordentligt och ställ åt sidan. 
- 
										Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke och tillsätt sedan saffransblandningen. Rör ihop till en trögflytande smet. 
- 
										Smörj insidan på en ugnsfast form med lite margarin och ställ in den i ugnen nån minut så att margarinet smälter. Ta ut formen ur ugnen och snurra den lätt så margarinet sprids ut. Strö ströbrödet runt om i formen och snurra den lite, så att det blir ströbröd runt om. (Om man inte vill använda ströbröd och margarin kan man använda lite bakplåtspapper istället).
- 
										Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 min. 
Bra recept.
Behövde hälla i mer vatten