Påskkyckling på helstekt kyckling i ugn hör som sagt till våra absoluta favoriträtter! Detta är en förenklad, men i stort sätt lika smarrig variant som passar till vardagskvällar eller till många gäster. Vi har även en variant på denna som görs på spisen. Såsen blir så god, så jag hade gärna ätit den som soppa om jag bara fick…
Påskkyckling i ugn (med bara kycklinglårfilé)
Ingredienser
- 700 g kycklinglårfilé frusen
- 1 pkt saffran (0,5 g) färdigmalen
- 1 msk mexikansk grillkrydda
- 1 msk rapsolja
- 2,5 msk citronjuice helst färskpressad
- 500 ml havregrädde
- salt och grovmalen svartpeppar
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda saffran, grillkrydda, rapsolja och citronjuice i en skål. Häll i havregrädden och blanda runt.
-
Lägg frusna kycklinglårfiléer i en ugnsfast form och krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Häll gräddblandningen över kycklinglårfiléerna och ställ in formen mitt i ugnen. Efter ca 15 minuter, kika in i ugnen och kontrollera så att samtliga kycklingbitar har sås över sig.
-
Grädda i ytterligare ca 45 minuter (en timme totalt). Kontrollera att färgen på köttsaften är klar (inte rosa).
-
Servera med t ex ris, kokta morötter och majs. Blir även riktigt gott med kokt potatis.