Kikärts-nuggets

Riktigt goda kikärtsnuggets som blir saftiga med knaprig yta.

Kikärts-nuggets

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser

  • 1 förpackning förkokta kikärtor 380g (avrunnen 230g)
  • 1 dl kikärtsspad avrunnen från kikärtorna
  • 1 dl havregryn eller motsvarande mängd havremjöl (ca 40g)
  • 1-2 klyftor pressad vitlök
  • 0,5 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk salt
  • lite grovmalen svartpeppar
  • ca 1 dl panko

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Öppna förpackningen med kikärtor och häll av vätskan i en skål (släng inte!).
  3. Mixa havregryn till mjöl i en matberedare (eller handmixer i nödfall) och häll över i en skål. (Alternativt hoppa över det här steget och använd havremjöl på påse).

  4. Mixa kikärtor, pressad vitlök och kryddor (ej panko) i en matberedare en kortare stund. Vispa upp kikärtsspadet med en handvisp tills det börjar skumma och tillsätt 1 dl av spadet till kikärtsmixen. Tillsätt även havremjölet och blanda allt i matberedaren till en smet.

  5. Häll lite panko på en tallrik. Forma 12 st nuggets och vänd dom i pankon. Se till så att det blir mycket panko på alla bitar, så det blir riktigt krispigt i ugnen! Lägg bitarna på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.

  6. Använd resten av kikärtsspadet och gör vegansk majonnäs (eller frys in och spara till en annan gång).

  7. Servera med vegansk majonnäs, grönsaksstavar och pommes frites.

Lämna ett svar