Bruschetta

Min favoritförrätt som även går bra att förbereda i förväg. Se till att ta fram tomatblandningen i tid bara, om du förvarar den i kylskåp, så att den hinner bli rumstempererad igen före servering.

Bruschetta

Förberedelser 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 4 skivor rostbröd
  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ringla över lite olivolja över brödskivorna och rosta dom i ugnen tills dom börjar få färg och har en lite krispig yta. Alternativt kan du rosta dom i brödrosten, men häll över oljan efteråt i så fall!

  2. Finhacka tomaterna, rödlöken och 3/4 av basilikan. Spara några blad till dekoration. Skala och pressa vitlöken. Blanda tomat, rödlök, vitlök, basilika och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Lägg tomatblandningen direkt på brödet. Garnera med basilikablad. Servera direkt!

Lämna ett svar