En lite nyttigare variant av granola än den jag gör med bara havre och större mängd honung. Den här funkar fint med lite naturell soyghurt som ett enkelt mellanmål.
Råg- och havregranola med kanel
Ingredienser
- 5 dl fiberberikade havregryn
- 5 dl rågflingor
- 1 msk kanel
- 1 dl vatten
- 2 msk akaciahonung alt. ljus sirap
- 0,5 dl rapsolja knappt
- 1 nypa salt
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Värm upp vatten och blanda i honung och olja så honungen rörs ut i vätskan.
-
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt honungsblandningen. Blanda väl och sprid ut det i en ugnsfast form eller långpanna (gärna med bakplåtspapper i om du inte använder en rostfri plåt). Tips - Använder du en rostfri plåt så kan du blanda allt direkt i plåten.
-
Rosta mitt i ugnen 15 minuter, ta ut och rör om, rosta ytterligare 15-20 minuter. Rör om ett par gånger under den andra halvan. Grynen ska få färg, men inte bli mörkbruna för då smakar det lite lätt bränt.
-
Låt svalna och förvara i en tätslutande burk. Ät gärna tillsammans med soyghurt eller liknande.