Min favoritförrätt som även går bra att förbereda i förväg. Se till att ta fram tomatblandningen i tid bara, om du förvarar den i kylskåp, så att den hinner bli rumstempererad igen före servering.
Bruschetta
Förberedelser 30 minuter
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 skivor rostbröd
- 4 st tomater
- 1 st rödlök
- 1 kruka färsk basilika
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk olivolja
- salt
- grovmalen svartpeppar
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 250 grader. Ringla över lite olivolja över brödskivorna och rosta dom i ugnen tills dom börjar få färg och har en lite krispig yta. Alternativt kan du rosta dom i brödrosten, men häll över oljan efteråt i så fall!
-
Finhacka tomaterna, rödlöken och 3/4 av basilikan. Spara några blad till dekoration. Skala och pressa vitlöken. Blanda tomat, rödlök, vitlök, basilika och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.
-
Lägg tomatblandningen direkt på brödet. Garnera med basilikablad. Servera direkt!