Enkel mjölmix som jag använder till diverse brödbak vid behov.
Hemblandad glutenfri mjölmix
Portioner 1 liter
Ingredienser
- 4 dl Havremjöl 210 g
- 3 dl Majsmjöl 140 g
- 2 dl Rismjöl 140 g
- 1 dl Potatismjöl 85 g
- 2 tsk Bakpulver
Instruktioner
-
Häll alla ingredienser i en skål och blanda väl. Förvara i en lufttät burk. Ger ca 1 liter.
Receptanteckning
Receptet är hämtat från https://orkaladan.com/2015/08/26/egen-glutenfri-mjolmix/
Får jag fråga, varför ska man ha bakpulver med i mixen? Och ska man då utesluta bakpulvret ur receptet man använder?
Jag tillsätter det på samma vis som det ofta ingår i färdiga mjölmixer. Om receptet jag sedan bakar med innehåller bakpulver så tillsätter jag det också (trots att det ingår i mjölmixen). Jag tycker glutenfria bröd behöver all hjälp dom kan få att jäsa, men om det faktiskt gör någon större skillnad, det vet jag inte. Jag går lite på känn 😉