Enkla platta frallor med mycket smak av havre.
Krispiga platta frallor med havre (utan vete)
Förberedelser 1 hour 15 minutes
Tillagningstid 15 minutes
Portioner 9 tekakor
Ingredienser
- 25 g jäst
- 4 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 msk olja
- 4 dl havregryn 140g
- 1 msk fiberhusk
- ca 4 dl hemgjord glutenfri mjölblandning (se nedan) ca 210 g
Instruktioner
Information
-
Länk till min variant av hemblandad mjölmix finns här. Den består av majsmjöl, havremjöl, rismjöl, potatismjöl och bakpulver.
Recept
-
Smula ner jästen och rör ut den i fingervarmt vatten (ca 37°). Tillsätt salt och olja och blanda tills jästen är upplöst i vattnet. Tillsätt havregryn och blanda runt.
-
Häll upp mjölblandningen i en bägare och rör ner fiberhusken i mjölblandningen. Tillsätt mjölblandningen till degvätskan och arbeta degen kraftigt (använd gärna elvisp med degkrok eller liknande). Degen blir kladdig, men inte lös.
-
Dela degen i 9 bitar. Fukta händerna med lite vatten, rulla till bollar och platta till dom. Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga lätt med en gaffel. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
-
Grädda i 225° i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
-
Ät så fort de har svalnat nog att hålla i. Frys in det som inte ska ätas samma dag.
Hej
Fina recept 🙂
Länken till mjölblandningen verkar dock ha försvunnit.
Mvh,
Caroline
Tack så mycket! Och tack för att du sa till om länken – det är fixat nu 🙂