Riktigt goda kikärtsnuggets som blir saftiga med knaprig yta.
Kikärts-nuggets
Ingredienser
- 1 förpackning förkokta kikärtor 380g (avrunnen 230g)
- 1 dl kikärtsspad avrunnen från kikärtorna
- 1 dl havregryn eller motsvarande mängd havremjöl (ca 40g)
- 1-2 klyftor pressad vitlök
- 0,5 msk curry
- 1 msk paprikapulver
- 0,5 tsk salt
- lite grovmalen svartpeppar
- ca 1 dl panko
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Öppna förpackningen med kikärtor och häll av vätskan i en skål (släng inte!).
-
Mixa havregryn till mjöl i en matberedare (eller handmixer i nödfall) och häll över i en skål. (Alternativt hoppa över det här steget och använd havremjöl på påse).
-
Mixa kikärtor, pressad vitlök och kryddor (ej panko) i en matberedare en kortare stund. Vispa upp kikärtsspadet med en handvisp tills det börjar skumma och tillsätt 1 dl av spadet till kikärtsmixen. Tillsätt även havremjölet och blanda allt i matberedaren till en smet.
-
Häll lite panko på en tallrik. Forma 12 st nuggets och vänd dom i pankon. Se till så att det blir mycket panko på alla bitar, så det blir riktigt krispigt i ugnen! Lägg bitarna på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.
-
Använd resten av kikärtsspadet och gör vegansk majonnäs (eller frys in och spara till en annan gång).
-
Servera med vegansk majonnäs, grönsaksstavar och pommes frites.