Enkel lammstek med riktigt god kryddblandning som även passar bra till fläskkött.
Ört- och vitlöksmarinerad lammstek
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Vilotid 15 minuter
Total tid 1 timme 45 minuter
Portioner 6 portioner
Ingredienser
- 1 kg lammstek
Kryddblandning
- 1 tsk vitlökspulver alt pressad vitlök
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad mejram
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad koriander
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 2 tsk salt
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 125 grader.
-
Blanda ihop kryddblandningen. Skär bort ytligt fett från lammsteken och rulla den i kryddblandningen. Klappa lite på den runt om så att kryddorna går in i köttet.
-
Lägg steken i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen i ca 90 minuter tills innertemperaturen är 74 grader (välstekt).
-
Ta ut steken och linda in den i aluminiumfolie. Låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs upp. Servera med ugnsstekt potatis och morot.