En av våra favoriträtter! Det är lite tidskrävande, men kan man hjälpas åt går det smidigt. Perfekt att ha i frysen som lätt matlåda eller kvällsmat att tina när orken tryter.

Tacopiroger
Ingredienser
Fyllning
- 300 g färska champinjoner
 - 600 g nötfärs
 - 1 pkt tacokrydda (medium)
 - 0,5 pkt tacokrydda (extra hot)
 - vatten
 
Pirogdeg
- 12 dl vetemjöl
 - 4 tsk bakpulver
 - 1,5 tsk salt
 - 200 g mjölkfritt margarin
 - 3-3,5 dl vatten
 
Instruktioner
Fyllning
- 
										
Börja med fyllningen. Skiva champinjonerna och bryn dem i en stekpanna. Samtidigt, stek nötfärsen i en annan stekpanna. När allt är färdigstekt blanda dem i samma panna och häll på tacokryddorna och lite vatten. Låt puttra tills det mesta av vätskan kokat bort. Ställ det att kallna.
 
Pirogdeg
- 
										
OBS! Börja inte med pirogdegen förrän fyllningen svalnat av så pass att du kan börja baka ut pirogerna så snart degen är färdig. Pirogdegen måste in i ugnen så fort som möjligt efter att den blandats ihop för att bli spröd, annars hinner den börja jäsa och blir mer som bröd.
 - 
										
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölkfritt margarin i mindre bitar och knåda ihop till en smuldeg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Den ska kännas kletig, men fortfarande gå att kavla ut.
 - 
										
Dela pirogdegen i 18 st bitar och kavla ut rundlar. Lägg den (avsvalnade) färsen på en rundel, vik över resterande deg så pirogen bildar en halvmåne och tryck ihop kanterna med en gaffel.
 - 
										
Grädda pirogerna i 250 grader i ca 10 minuter. Det blir två plåtar med piroger.
 - 
										
Servera med avokado, gurka och körsbärstomater.