Kardemummamuffins med bovete (utan ägg och vete)

Fantastiskt goda muffins! Jag blev så lycklig när jag lyckades med det här receptet – det gjorde min dag! Bovete har en liten egen smak som brukar slå igenom när man bakar, men kryddningen i dessa muffins gör att de smakar i stort sett som ”vanliga” muffins.

Kardemummamuffins med bovete (utan ägg och vete)

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 15 muffins

Ingredienser

  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 6 msk kikärtsspad alt. spad från vita bönor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl havremjölk
  • 3 dl bovetemjöl
  • pärlsocker till dekoration

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader och smält margarinet.
  2. Häll kikärtsspad och strösocker i en skål och blanda väl med elvisp tills det blivit poröst. Tillsätt bakpulver, malen kardemumma och vaniljsocker och blanda med elvispen till en jämn smet.
  3. Häll i smält margarin, havremjölk och bovetemjöl och rör ner det med en slev tills du får en jämn smet. Blanda försiktigt så att smeten inte förlorar sin fluffiga konsistens.
  4. Häll smeten i formar (blir ca 15 st) och strö lite pärlsocker på toppen. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Använd en sticka för att kontrollera att de är färdiga (stickan ska inte bli kladdig).

Lämna ett svar