Fantastiskt goda muffins! Jag blev så lycklig när jag lyckades med det här receptet – det gjorde min dag! Bovete har en liten egen smak som brukar slå igenom när man bakar, men kryddningen i dessa muffins gör att de smakar i stort sett som ”vanliga” muffins.
Kardemummamuffins med bovete (utan ägg och vete)
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 15 muffins
Ingredienser
- 75 g mjölkfritt margarin
- 6 msk kikärtsspad alt. spad från vita bönor
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk malen kardemumma
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 dl havremjölk
- 3 dl bovetemjöl
- pärlsocker till dekoration
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 225 grader och smält margarinet.
-
Häll kikärtsspad och strösocker i en skål och blanda väl med elvisp tills det blivit poröst. Tillsätt bakpulver, malen kardemumma och vaniljsocker och blanda med elvispen till en jämn smet.
-
Häll i smält margarin, havremjölk och bovetemjöl och rör ner det med en slev tills du får en jämn smet. Blanda försiktigt så att smeten inte förlorar sin fluffiga konsistens.
-
Häll smeten i formar (blir ca 15 st) och strö lite pärlsocker på toppen. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Använd en sticka för att kontrollera att de är färdiga (stickan ska inte bli kladdig).