Jag föredrar egentligen bröd bakat på jäst eller surdeg, men ibland räcker inte tiden till och då är det bra att ha ett snabbt och lätt recept att ta till! Dessa frallor har du klara på 30 minuter från att du börjar blanda ihop degen.
Snabba havre- och bovetefrallor (utan vete)
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 10 st frallor
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 2 1/2 dl bovetemjöl
- 1/2 dl fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 50 g rapsolja
- 4 dl havremjölk
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 250°C.
-
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och havremjölk och rör snabbt ihop till en lös smet. Låt den stå och svälla i 5 minuter.
-
Använd en sked för att gräva upp 8-10 st lagom stora bitar och lägg dom på en bakplåtsklädd plåt. Ta lite vatten på fingrarna och forma dom till frallor utan att trycka ihop degen.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dom svalna lite innan de skärs upp, så blir dom lite mindre kladdiga.
Åh de här receptet räddade min morgon! Fantastiskt enkla och goda, tack! Jag bytte ut fiberhusk mot psyllium, funkade hur bra som helst. Ser fram emot att testa ha i olika fröer att toppa me alt ha i också:)
Åh så roligt att höra! Stort tack för kommentaren och lycka till med frö-experimenten!
Fantastiskt goda kan rekommenderas att baka.
Kan jag göra denna i form?
Det har jag inte inte provat men borde kunna fungera. Värt att prova!
Mina blev som en pannkakssmet som rann ut över hela plåten. Vad gjorde jag för fel tro?