Originalreceptet kommer från Kakboken utan mjölk och ägg, som är en fantastisk blogg (och flera publicerade kokböcker). Länk till originalet finns självklart längst ner!
Kladdkaka med kokos
Förberedelser 15 minutes
Tillagningstid 18 minutes
Portioner 8 bitar
Ingredienser
- 100 g mjölkfritt margarin
- 3 dl strösocker
- 1 dl kikärtsspad
- 1 nypa salt
- 1 nypa vaniljpulver
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- Kokosflingor
Instruktioner
-
Värm ugnen till 200°C. Lägg en klick mjölkfritt margarin i pajformen och ställ in det i ugnen tills det smälter.
-
Smält margarin i en kastrull eller micro. Vispa kikärtsspad och strösocker med en elvisp tills det tjocknar och blir vitt och luftigt (ska inte få marängkonsistens). Strö över en nypa salt och vaniljpulver. Häll i smör, vetemjöl och kakao och vänd runt det lite försiktigt med en slickepott tills smeten är helt blandad (vänd ner det försiktigt så att smeten fortfarande är luftig).
-
Ta ut formen ur ugnen och sprid ut margarinet. Häll i lite kokosflingor och snurra formen så det kommer kokos även på kanterna. Häll smeten i pajformen och strö över lite mer kokos.
-
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 16-18 minuter (för en form på 22-24 cm).
Receptanteckning
Originalrecept: http://www.kakboken.se/recept/vegansk-kladdkaka-fyra-olika-varianter