Grönkålsfräs

Det här har bubblat upp till en av mina absoluta favorittillbehör! Det blir saftigt, smakrikt och passar bra till det mesta i kött- och kycklingväg. Att det dessutom är hyfsat nyttigt gör ju inte saken sämre… Mums!

Grönkålsfräs

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 60-100 g sockerärtor
  • 100-200 g färsk broccoli
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • salt

Instruktioner

  1. Skölj grönsakerna. Rensa sockerärtorna vid behov. Dela broccolin i mindre bitar (inklusive stjälken). Ta bort den grova grönkålsstjälken och dela grönkålen i mindre bitar.

  2. Häll olivolja i en panna och sätt på den på medelvärme. Pressa ner två klyftor vitlök i oljan och stek lätt tills den börjar få lite färg. Häll i broccolin och stek nån minut. Tillsätt sockerärtor och stek ytterligare nån minut. Tillsätt all grönkål och vänd runt den (det blir mycket grönkål innan den börjar krympa!). Tillsätt mer olja vid behov och salta lätt några gånger medan grönkålsfräsen vänds runt. Fortsätt vända runt tills grönkålen mjuknat och fått en varm grön färg (och eventuellt börjat bli lite krispig i kanterna om man gillar det). Färdigt!

  3. Servera med exempelvis ugnsstekt potatis och en god köttbit.

Lämna ett svar