En förenklad variant av Spökkyckling, men minst lika gott! En vardagsrätt som går snabbt att förbereda och som i stort sett sköter sig själv i ugnen. Om man använder tinade kycklinglårfiléer kan man dessutom dra ner på tillagningstiden. Smidigt och smaskigt!
Spökkyckling (i ugn)
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 1 timme
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 700 g kycklinglårfilé frysta
- 250 ml kokosmjölk
Marinad
- 0,5 dl kinesisk soja
- 0,5 dl rapsolja
- 1 msk curry
- 1 msk paprikapulver
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 2 msk citronjuice
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Blanda marinaden i en liten skål (allt utom kokosmjölken). Lägg de frysta kycklinglårfiléerna i en ugnsform och häll marinaden över kycklingen. Ställ in i mitten av ugnen.
-
Efter ca 30 minuter ta ut ugnsformen och vänd runt filéerna. Häll i kokosmjölken och blanda runt. Sätt in ugnsformen i ugnen i ca 30 minuter till. Kontrollera att saften är klar (inte rosa) - färdigt!
-
Servera med t ex ris, kokt savoykål och en grönsallad.