Spökkyckling (i ugn)

En förenklad variant av Spökkyckling, men minst lika gott! En vardagsrätt som går snabbt att förbereda och som i stort sett sköter sig själv i ugnen. Om man använder tinade kycklinglårfiléer kan man dessutom dra ner på tillagningstiden. Smidigt och smaskigt!

Spökkyckling (i ugn)

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 1 timme
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 700 g kycklinglårfilé frysta
  • 250 ml kokosmjölk

Marinad

  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 msk citronjuice

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda marinaden i en liten skål (allt utom kokosmjölken). Lägg de frysta kycklinglårfiléerna i en ugnsform och häll marinaden över kycklingen. Ställ in i mitten av ugnen.

  3. Efter ca 30 minuter ta ut ugnsformen och vänd runt filéerna. Häll i kokosmjölken och blanda runt. Sätt in ugnsformen i ugnen i ca 30 minuter till. Kontrollera att saften är klar (inte rosa) - färdigt!
  4. Servera med t ex ris, kokt savoykål och en grönsallad.

Lämna ett svar