En enkel köttfärsgryta efter min mammas recept. Perfekt att göra stor sats av för att ha i frysen och värma en stressig vardagskväll. Var försiktig med mängden cayennepeppar, så passar den stora som små.
Enkel köttfärsgryta med bacon och champinjoner
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 1-2 pkt bacon à 140 g
- 2-300 g champinjoner färska eller på burk
- 1 st röd paprika
- paprikapulver
- cayennepeppar
- 1 st köttbuljongtärning
- rapsolja till stekning
- salt och peppar
Instruktioner
-
Stek nötfärs med paprikapulver tills köttfärsen är genomstekt. Häll över i en gryta. Häll i lite vatten i stekpannan och låt puttra en liten stund för att få med stekskyn och häll över i grytan.
-
Stek bacon i skivor och låt baconskivorna kallna lite på en tallrik. Klipp sedan i mindre bitar och häll över i grytan tillsammans med lite av stekfettet. Häll i lite vatten i pannan och låt puttra en stund för att få med baconsmaken. Häll sedan över i grytan.
-
Stek champinjonerna tillsammans med lite cayennepeppar (krydda efter önskad styrka). Häll över i grytan. Häll i lite vatten i stekpannan, låt puttra och häll över i grytan.
-
Valfritt: dela paprikan i mindre bitar och stek den i några minuter. Tillsätt till grytan.
-
Koka upp grytan och tillsätt mer vatten vid behov. Tillsätt köttbuljongtärning och låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera med kokt potatis eller ris.