Rabarberchutney med chili

Ett riktigt gott tillbehör till sommarens grillkvällar.

Rabarberchutney med chili

Tillagningstid 1 timme

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 röda lökar
  • 3 msk ättikssprit 12%
  • 0,75 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1 tsk mald ingefära alt 1 msk riven färsk
  • 1,5 msk currypulver
  • 2 tsk salt
  • 2 st röda chilifrukter finhackade alt 1 tsk sambal oelek
  • 6 st torkade aprikoser finhackade

Instruktioner

  1. Skölj rabarbern och skär i centimetertjocka bitar. Om rabarberstjälken är grov kan den behöva delas i lite mindre bitar på längden först. Skala och finhacka sedan löken. Lägg rabarber och lök i en kastrull och tillsätt ättika och vatten. Koka i 10 minuter. Rör om ett par gången under tiden.

  2. Blanda i resten av ingredienserna och låt puttra i 30-40 minuter på låg temperatur. Var noga med att röra runt ända ner till botten av grytan med jämna mellanrum för att undvika att det bränner fast.

  3. Häll upp i rena burkar och sätt på lock. Låt svalna och förvara sedan kallt. Alternativt går det bra att frysa och ta fram vid behov. Då är hållbarheten betydligt längre.

Lämna ett svar