Enkla, men goda våfflor utan varken vetemjöl eller ägg (OBS – för att de ska vara garanterat glutenfria, se till att även havremjölken är märkt glutenfri eller använd en annan typ av mjölk).
![](https://cookinapot.nu/wp-content/uploads/2023/04/vafflor.resized-150x150.jpg)
Våfflor utan vete och ägg
Portioner 10 våfflor
Ingredienser
- 3,75 dl bovetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 msk socker
- 5,5 dl havremjölk
- 0,25 dl rapsolja
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
-
Blanda alla torra ingredienser. Mät upp havremjölken och vispa ner försiktigt. Vispa sedan ner oljan.
-
Sätt på våffeljärnet medan smeten vilar en stund.
-
Vid behov - grädda gärna först en "diskvåffla": 3 dl vatten, 4 msk salt, 2 dl vetemjöl. Blanda, grädda och släng.
-
Grädda våfflorna och servera med önskat tillbehör.