Våfflor utan vete och ägg

Enkla, men goda våfflor utan varken vetemjöl eller ägg (OBS – för att de ska vara garanterat glutenfria, se till att även havremjölken är märkt glutenfri eller använd en annan typ av mjölk).

Våfflor utan vete och ägg

Portioner 10 våfflor

Ingredienser

  • 3,75 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 5,5 dl havremjölk
  • 0,25 dl rapsolja
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser. Mät upp havremjölken och vispa ner försiktigt. Vispa sedan ner oljan.

  2. Sätt på våffeljärnet medan smeten vilar en stund.

  3. Vid behov - grädda gärna först en "diskvåffla": 3 dl vatten, 4 msk salt, 2 dl vetemjöl. Blanda, grädda och släng.

  4. Grädda våfflorna och servera med önskat tillbehör.

Lämna ett svar